”Idag är Terminalen en intern HR-resurs”

Ett starkt första intryck sitter kvar länge i vårt undermedvetna, och kan väckas till liv när du minst anar det. Mikael Fredriksson, vd på Nordprojektering, träffade Peder från Terminalen via Almis mentorprogram för många år sedan. Men det var först när en nyrekrytering skulle ske som kontakten återtogs, och ett samarbete tog form.

Vad är den största utmaningen med att rekrytera?

– Helt klart att nå ut till och attrahera kvalificerad arbetskraft. Idag handlar mycket om hur man framställer företaget som arbetsgivare på till exempel sociala medier. Sedan ska självklart verkligheten stämma överens med den bild som förmedlas där.

Varför tog du kontakt med Terminalen?

– Det var egentligen många år sedan jag träffade Peder från Terminalen. Men där och då gav han ett intryck av att han visste vad han höll på med. Så när det var dags att rekrytering tog jag kontakt med honom. Jag brukade själv leta upp kandidater, men kände att jag inte kan göra det arbetet, samt själva intervjuprocessen, helt på egen hand.

Hur har Terminalen hjälpt er?

– Idag är Terminalen i stort sett en intern HR-resurs och ett bollplank när det kommer till rekrytering. Vi får hjälp med att annonsera via Linkedin, samt deras expertis vid själva kandidatvalet. Man kan säga att Terminalen hjälpt oss bygga en professionell HR-avdelning.

Vad har samarbetet resulterat i?

– Vi ser en stor skillnad på kvaliteten gällande rekryteringar och kandidater. Vi har hittat en mycket högre nivå och missar inte längre på de allra tydligaste grejerna. Tidigare kunde vi till exempel gå bet på både kvalitet och personlighet – vi var inte helt objektiva. Nu har vi en kvalitetssäkrad process som lett till duktiga medarbetare som kunnat utvecklas ännu mer här hos oss!

 

Säkra rekryteringar med Terminalen

Terminalen har hjälpt företag med rekrytering sedan 2008. De företag vi jobbar med har över tid sett en högre kvalitet hos kandidaterna, med ökade möjligheter för kompetensutveckling och minskad personalomsättning. Det har lagt grunden för ytterligare tillväxt, och vi på Terminalen tackar för förtroendet.

Kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt rådgivningsmöte.