Nyheter

Pressmeddelande 2020-03-22: Terminalengruppen satsar 100 000 kronor för att stötta privata företag i Norr- och Västerbotten.

Pressmeddelande 2020-03-22 Terminalengruppen satsar 100 000 kronor för att stötta privata företag i Norr- och Västerbotten, oavsett bransch och storlek, med organisatoriska- och HR inriktade frågeställningar som kan uppkomma i samband med rådande läge i näringslivet. Terminalengruppen har sedan 2008 varit ett stöd till både privata och offentliga verksamheter när det gäller strategiska- och operativa… Fortsätt läsa »

Terminalens VD deltar i juryn för priset “Årets tjänst” på Norrbottens största företagsmässa.

Terminalengruppen är guldpartner till Ung Företagsamhet. Lika självklart är det att vi i morgon torsdag deltar i juryn för priset “Årets tjänst” på Norrbottens största företagsmässa. Sedan starten av Ung företagsamhet 1980 har över 400 000 elever drivit ett UF Företag. Att vara guldpartner samt operativt delta i juryarbetet är en del i vårt ansvarstagande… Fortsätt läsa »

Terminalengruppen är månadens medlemsföretag hos Norrbottens Handelskammare

Månadens medlemsföretag: Terminalengruppen! 5 mars 2019 Om Terminalengruppen: Terminalengruppen är i ett expansivt skede och där ett av affärsområdena heter Inflyttningslots. En tjänst som funnits i flera år och som nu tar nästa steg för att möta ett ökande behov av kompetensförsörjning och inflyttning till länet. Inflyttningslots är en fristående verksamhet inom Terminalengruppen som hjälper… Fortsätt läsa »

Nu ökar vi, på riktigt, inflyttningen och tillväxten i Luleåregionen! (tidsbegränsat erbjudande)

Med start i dag och under hela “alla-hjärtans-dag-veckan”, som i tid även inkluderar regionens aktivitet “Hemlängtan” i Stockholm den 18/2, ger vi dig hela TRE exceptionella möjligheter att växa din verksamhet. Notera! Sista dag att beställa dessa erbjudanden är den 19/2 och sista dag för användande är den 31/3 2017. (Erbjudandet gäller inte privatpersoner.) Erbjudandena… Fortsätt läsa »

Terminalens VD Juryordförande för priset “Årets ledare”

Terminalens VD, Peder Hansson, är utsedd till ordförande för Juryn som tillsätter vinnaren av priset “Årets ledare” vid Näringslivsgalan i Piteå den 11/11 2016. Han har tillsatt en jury bestående av: Lars-Eric Aaro, försäljningsdirektör ÅF (fd. VD LKAB) Ann-Sofi Ökvist, VD Wellvia, Styrelseledamot Piteå IF Ann-Christine Lindehag-Sundström, Regional ombudsman IF Metall Norrbotten Roger S Johansson,… Fortsätt läsa »

Debattinlägg i dagspress: Sluta rekrytera kvinnor till styrelser och företagsledningar

Sluta rekrytera kvinnor till styrelser och företagsledningar Provokativt? Absolut! Jag har arbetat med kompetensförsörjningsfrågor på heltid under de senaste tio åren och varit inblandad i frågeställningarna under ytterligare tio år. Jag har tillsatt män och kvinnor på en hel del olika roller. Jag har dock ännu aldrig mött en kvinna (eller man) som har önskat… Fortsätt läsa »