Nyheter

60

Nu ökar vi, på riktigt, inflyttningen och tillväxten i Luleåregionen! (tidsbegränsat erbjudande)

Med start i dag och under hela “alla-hjärtans-dag-veckan”, som i tid även inkluderar regionens aktivitet “Hemlängtan” i Stockholm den 18/2, ger vi dig hela TRE exceptionella möjligheter att växa din verksamhet. Notera! Sista dag att beställa dessa erbjudanden är den 19/2 och sista dag för användande är den 31/3 2017. (Erbjudandet gäller inte privatpersoner.) Erbjudandena… Fortsätt läsa »

Terminalens VD Juryordförande för priset “Årets ledare”

Terminalens VD, Peder Hansson, är utsedd till ordförande för Juryn som tillsätter vinnaren av priset “Årets ledare” vid Näringslivsgalan i Piteå den 11/11 2016. Han har tillsatt en jury bestående av: Lars-Eric Aaro, försäljningsdirektör ÅF (fd. VD LKAB) Ann-Sofi Ökvist, VD Wellvia, Styrelseledamot Piteå IF Ann-Christine Lindehag-Sundström, Regional ombudsman IF Metall Norrbotten Roger S Johansson,… Fortsätt läsa »

Debattinlägg i dagspress: Sluta rekrytera kvinnor till styrelser och företagsledningar

Sluta rekrytera kvinnor till styrelser och företagsledningar Provokativt? Absolut! Jag har arbetat med kompetensförsörjningsfrågor på heltid under de senaste tio åren och varit inblandad i frågeställningarna under ytterligare tio år. Jag har tillsatt män och kvinnor på en hel del olika roller. Jag har dock ännu aldrig mött en kvinna (eller man) som har önskat… Fortsätt läsa »

Terminalens VD är av ALMI utsedd till Årets mentor i Norrbotten

Årets Mentor utsedd i Norrbottens län! 02 oktober 2015 Årets mentor i Norrbotten är Peder Hansson. Fredagen den 2 oktober delade länsrådet Johan Antti ut Almis pris i samband med en mentorslunch på Länsresidenset i Luleå. Luleåföretagaren Peder Hansson har utsetts till Årets Mentor i Norrbotten i kategorin befintliga företag. Han utsågs vid en ceremoni på… Fortsätt läsa »

Gästkrönika för Svenskt Näringsliv “Fem viktiga punkter att tänka på när du söker säljande kompetens”

GÄSTKRÖNIKA Att rekrytera säljande kompetens, eller egentligen all typ av rekrytering, är en utmaning för många verksamheter. Jag har identifierat några snedsteg som många verksamheter gör. När jag läser platsannonser påminner de mig ofta om mina två grabbar där hemma. I november när leksakskatalogerna kommer brukar de börja skriva sina önskelistor inför julen. Listorna fylls… Fortsätt läsa »

Affärer i Norr: Porträtt Peder Hansson

Rättvisare rekrytering skapar tillväxt LULEÅ Över hela Sverige råder en jakt på människor med rätt kompetens. Företagen är beroende av ny arbetskraft för att kunna utvecklas. – Om man till exempel använder rättvisare bedömningsmetoder så kan vi skapa tillväxt i regionen och öppna upp för fler yngre och utlandsfödda på arbetsmarknaden, säger Peder Hansson, vd… Fortsätt läsa »