Nyheter

Det är enkelt att rekrytera, men svårt att rekrytera rätt

Det är oftast lättare att säga ja än nej, och det är lättare att ta emot ett rungande JA! Men det är först när en avrådan kommer som allting ställs på sin spets, ska vi verkligen lyssna på dem? Håkan Mattsson är VD på Geovista och har arbetat med Terminalen i många år. Med tiden… Fortsätt läsa »

Rätt kandidat behöver vara mer än kompetent

Med åren har rekrytering rört sig från att vara starkt kompetensfokuserat till att handla mer och mer om personliga egenskaper. Relitor har arbetat med Terminalen i närmare ett decennium, och delägaren Per Nilsson har med åren sett hur kvaliteten på deras kandidater höjts. Vad är den största utmaningen med att rekrytera? – Vi ser att… Fortsätt läsa »

Join Sweden, en del av Terminalengruppen, arrangerar Sveriges tre största globala digitala rekryteringsmässor för att vara en dellösning till kompetensbristen

PRESSMEDDELANDE Sverige 2021-10-14 Join Sweden, en del av Terminalengruppen, arrangerar Sveriges tre största globala digitala rekryteringsmässor för att vara en dellösning till kompetensbristen – Kockar (29/11); Namn: ”Cook your way to Sweden” – Lastbilschaufförer (1/12); Namn: ”Drive your way to Sweden” – Systemutvecklare (2/12); Namn: ”Code your way to Sweden” Att många verksamheter i hela… Fortsätt läsa »

”Idag är Terminalen en intern HR-resurs”

Ett starkt första intryck sitter kvar länge i vårt undermedvetna, och kan väckas till liv när du minst anar det. Mikael Fredriksson, vd på Nordprojektering, träffade Peder från Terminalen via Almis mentorprogram för många år sedan. Men det var först när en nyrekrytering skulle ske som kontakten återtogs, och ett samarbete tog form. Vad är… Fortsätt läsa »

En långsiktig rekryteringsstrategi kräver tålamod

Det krävs många speciella kompetenser för att kunna driva en flygplats. För personalansvariga är det en ständig utmaning att hitta rätt personer till de många olika, och unika, tjänsterna. Inte minst om flygplatsen är belägen i det norrbottniska inlandet. Carina Johnsson är sedan sommaren 2021 vd på Arvidsjaur Flygplats. Hon förstod tidigt att rekrytering är… Fortsätt läsa »

Terminalen deltar aktivt i ett artificiell intelligens (AI)-projekt tillsammans med Teknikkvinnor och Luleå Tekniska Universitet för att öka mångfalden på jobbet.

Det är med stolthet vi på Terminalengruppen deltar i projektet NoBias för att försöka hitta vägar mot en större mångfald på svenska arbetsplatser. Företags rekryteringskampanjer innehåller ofta omedvetet exkluderande uttryck som kan leda till att vissa personer avstår från att söka den aktuella tjänsten. I ett pågående forskningsprojekt ska design och AI-teknik integreras för att… Fortsätt läsa »