Rätt kandidat behöver vara mer än kompetent

Med åren har rekrytering rört sig från att vara starkt kompetensfokuserat till att handla mer och mer om personliga egenskaper. Relitor har arbetat med Terminalen i närmare ett decennium, och delägaren Per Nilsson har med åren sett hur kvaliteten på deras kandidater höjts.

Vad är den största utmaningen med att rekrytera?

– Vi ser att den största utmaningen är att få tag i rätt kompetens. Vi söker ofta ingenjörer och projektledare till vår styrka av konsulter, men det är inte helt lätt att sålla mellan kandidaterna.

Hur hjälper Terminalen er?

– Terminalen är med oss hela vägen från att hitta kandidater till att fatta det avgörande beslutet. Deras analysverktyg anpassas för varje roll som vi söker, både kompetens- och personlighetsmässigt. Vi får alltid en objektiv svarsbild från Terminalen, den är inte beslutsfattande, men ger oss tryggheten vi behöver för att kunna göra rätt val. Att slippa behöva gå på magkänsla har gjort mycket för vår rekrytering.

Vad har du fått för insikter gällande rekrytering?

– Jag har fått en helt annan syn på själva förfarandet, och vad som är av betydelse. Bara för att en person har en femma i matematik så betyder inte det att det är en bra ingenjör. Det finns helt enkelt fler faktorer att ta hänsyn till. Men de vara svårare att urskilja och förstå betydelsen av, därför är det skönt att ha Terminalen.