Terminalens VD är av ALMI utsedd till Årets mentor i Norrbotten

Årets Mentor utsedd i Norrbottens län!

Årets mentor i Norrbotten är Peder Hansson. Fredagen den 2 oktober delade länsrådet Johan Antti ut Almis pris i samband med en mentorslunch på Länsresidenset i Luleå.

Luleåföretagaren Peder Hansson har utsetts till Årets Mentor i Norrbotten i kategorin befintliga företag. Han utsågs vid en ceremoni på länsresidenset i Luleå och prisutdelare var länsrådet Johan Antti och Almi Nords VD Niklas Jonsson. – Peder Hansson har hjälpt mig att tänka utanför ramarna och utanför min trygghetszon, säger hans adept Jessica Israelsson. – En mentor kan bli avgörande om en företagare lyckas och kan få sitt företag att växa och överleva, menar Hans Å. Strandberg hos Almi Nord, som utser Årets Mentor i länet. Pristagaren är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige. Den nationella finalen för Årets Mentor för befintliga företag i Sverige sker den 6 november, med prisutdelning i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö. Se vår film om vinnaren här

Peder Hanssons adept: Hans råd är effektiva och praktiska

Årets mentor Peder Hansson är VD för Luleåbaserade rekryteringsföretaget Terminalen, som erbjuder konsulttjänster inom personalområdet och omlokaliserar arbetskraft till Norrland. Han har stor erfarenhet av att arbeta internationellt både som konsult och verksamhetschef i Europa, Mellanöstern, Afrika och USA. – Peder Hansson har hjälpt mig att tänka utanför ramarna och utanför min trygghetszon. Hans råd är effektiva och praktiska. Han har hjälpt mig att bli en starkare företagare och tro på mig själv, säger adepten Jessica Israelsson, som driver frisörföretaget JessiCut i Luleå. Företaget vänder sig främst till privatkunder men tar också uppdrag från företag i Sverige och Finland inom makeup och styling i samband med fotograferingar och filminspelningar. – Försäljningen har ökat, kundkretsen har blivit större, jag har fått bättre ordning på företagets papper så nu har jag ekonomiska möjligheter att satsa på företaget och få det att växa, säger hon.

Juryns motivering till Peder Hanssons utmärkelse:

Peder Hansson har på ett rättframt sätt och med handfasta råd stöttat sin adept i stora som små utmaningar. Han har med stort engagemang generöst delat med sig av faktorer som ger framgång, såsom sin kunskap och sitt nätverk. Mentorskapet har lett till personlig utveckling och adepten har blivit stärkt i sin roll som företagsledare och uppnått tillväxt i sitt företag.

Om mentorprogrammet

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för befintliga företagare. Genom Almi får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar på nationell nivå – siffran för länet är i år 30 mentorpar.

Mer information, kontakta:

Hans Å. Strandberg, Almi Företagspartner Nord, mobil 070-586 79 33

Peder Hansson, Årets mentor befintliga företag, mobil 073 026 80 30